2024-10-23 |

Vilniaus arkivyskupas išrinktas į sinodo tarybą

Spalio 23 d., trečiadienį, vyskupų sinodo salėje vyko darbas grupėse dėl baigiamojo dokumento redakcijos bei pataisų.

Iki 12.30 valandos grupių sekretoriai įteikė sinodo sekretoriatui siūlymus galimoms pataisoms bei papildymams. Baigiamojo dokumento redagavimo komisija turės dvi dienas tobulinti dokumentą atsižvelgiant į pasiūlymus iš grupelių.

Popietinėje vyskupų sinodo sesijoje dalyvaujant pop. Pranciškui įvyko rinkimai į sinodo tarybą. Remiantis vyskupų sinodo reglamentu, baigiantis sinodui padėkojama sinodo tarybai ir renkama nauja taryba, kurios pagrindiniai uždaviniai – rūpintis sinodo nutarimų įgyvendinimu, rasti aktualią temą būsimam vyskupų sinodui ir aktyviai dalyvauti sinodo ruošime. Dalis sinodo tarybos narių renkama, o dalį paskiria popiežius.

Pirmiausia buvo renkami septyni nariai iš kiekvieno geografinio regiono (Afrika, Lotynų Amerika, Šiaurės Amerika, Azija, Europa, Okeanija) bei atstovas iš Rytų apeigų katalikų bažnyčių. Iš Europos į sinodo tarybą buvo išrinktas Marselio arkivysk. kard. Jean-Marc Noël Aveline. Didieji žemynai (Afrika, Lotynų Amerika, Šiaurės Amerika, Azija ir Europa) rinko dar po vieną narį į sinodo tarybą. Po kelių balsavimų absoliučią daugumą balsų surinko Vilniaus arkivyskupas metropolitas Gintaras Grušas. Pasibaigus sesijai arkivyskupą apsupo sveikintojų būrys.

Viešpatie, laimink naują arkivysk. Gintaro atsakomybę Visuotinėje Katalikų Bažnyčioje!

Telšių vyskupijos kurijos informacija iš Vatikano