2024-10-05 |

Baigtas pirmasis sinodo modulio svarstymas

2024 m. spalio 5 d. vyskupų sinodo dalyviai Vatikane rinkosi baigiamajai pirmojo modulio sesijai. Prieš kiekvieną sesiją – rytinę ir popietinę – vyksta dalyvių registracija ir tapatybės patvirtinimas. Sinodo sekretorius visuomet skelbia dalyvaujančiųjų skaičių. Šeštadienio rytą dalyvavo 342 nariai. Po to buvo meldžiamasi Rytmetine malda. Kadangi šeštadieniais dirbama tik iki pietų, išsikeltas tikslas – grupelėse peržiūrėti pirmojo modulio (Pagrindai / Foundations) įžvalgas, jas aptarti ir pateikti sekretoriatui galutinę redakciją.

Grupelėse pirmiausia buvo aptarti vakar plenarinėse sesijose girdėti pasisakymai, nuomonės ir pasiūlymai. Kiekvienas grupelės narys išsakė labiausiai įstrigusias mintis. Po to - teikė pasiūlymą dėl įžvalgų papildymo ar pakeitimo. Išklausius visus prasidėjo dokumento redagavimas

Sekretoriatas apribojo santraukų dokumento dydį iki 6.000 ženklų, todėl kiekvienas sakinys turi būti maksimaliai informatyvus ir tikslus. Dėl kiekvienos dokumento dalies grupelių nariai balsavo. Baigę savo darbą grupės nariai pavedė sekretorei grupelės maldos ir darbo vaisių – dviejų puslapių dokumentą pristatyti į sinodo sekretoriatą. Kadangi šis darbas ne visoms grupelėms vienodai sparčiai sekėsi, tik baigę šį darbą grupelės nariai galėjo eiti pietauti ir pradėti savaitgalio poilsį. Malonu buvo žiūrėti, kaip po truputį tuštėja sinodo salė, o prie kai kurių stalų klegėjo vis dar diskutuojančių grupių nariai.

Grupelės koordinatorius pravedė padėkos maldą Viešpačiui už baigtą pirmojo modulio svarstymą.

Telšių vyskupijos kurijos informacija iš Vatikano